Vitamina D poate juca un rol în controlul celulelor canceroase la sân sau oprirea creșterii acestora

Vitamina D poate juca un rol în controlul celulelor canceroase la sân sau oprirea creșterii acestora

Analiza a mai mult de 2,5 milioane de variante genetice comune a arătat SNP pe cromozomul 1q25 (rs10911021) ca fiind asociat în mod constant cu riscul de boli de inimă în rândul participanților diabetici.

Frecvențele de alelă de risc au fost de 0,733 în cazuri, comparativ cu 0,679 la pacienții diabetici fără boli de inimă, pentru un raport de cote de 1,36 (IC 95% 1,22-1,51).

Dar la cei fără diabet, frecvența alelelor de risc a fost aproape identică, la 0,697 în cazurile de boli de inimă și 0,696 la martori, pentru un OR nesemnificativ de 0,99.

Noul locus al susceptibilității a fost alături de gena glutamină sintază (GLUL), astfel încât cercetătorii au efectuat experimente pe celule endoteliale umane prelevate din 124 de probe de venă ombilicală de la mame nediabetice pentru a vedea consecința funcțională a purtării alelei de risc.

Celulele endoteliale de la purtătorii a două copii ale alelei asociate riscului au avut o expresie cu 32% mai mică a genei GLUL decât cele cu numai alela de protecție (P = 0,0048).

Cei cu două copii au avut, de asemenea, un raport scăzut între nivelurile plasmatice ale ciclului gamma-glutamil intermediari piroglutamic și acid glutamic (P = 0,029).

Reglarea asocierii dintre SNP și boala coronariană în diabet pentru acest raport a scăzut aproximativ OR de la 1,83 la 1,39 în subgrupul analizat, sugerând că a mediat legătura în parte.

SNP nu s-a corelat cu suganorm efecte adverse alți factori de risc cardiovascular, cum ar fi nivelurile de insulină, rezistența la insulină sau toleranța la glucoză.

Nici nu a fost asociat cu riscul de diabet de tip 2 în ansamblu în baza de date Diabetes Genetic Replication and Meta-analysis (DIAGRAM), "sugerând că căile care stau la baza asocierii cu bolile coronariene sunt distincte de cele implicate în etiologia diabetului de tip 2," au subliniat cercetătorii.

În timp ce aceste dovezi preliminare au sugerat că varianta genetică modulează riscul bolilor de inimă prin afectarea metabolismului glutamat-glutamină și a activității ciclului gamma-glutamil, "sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege pe deplin mecanismele biologice," au avertizat.

Aceștia au menționat că este puțin probabil ca rezultatele să se datoreze întâmplării, având în vedere valoarea puternică a P, consistența cohortelor de diabet din diferite origini etnice și geografice și știința epidemiologică și de bază care susțin o legătură de acid glutamic și glutamină în rezistența la insulină, tip 2 diabet și tulburări cardiovasculare.

Ultima actualizare 28 august 2013

Dezvăluiri

Acest studiu a fost susținut de subvenții de la NIH, un premiu pentru dezvoltarea cercetătorilor de la American Heart Association, un grant de la Ministerul Sănătății din Italia și un grant de la Fondazione Roma.

Qi a raportat că a servit ca consultant la Genovive.

Sursa primara

Jurnalul Asociației Medicale Americane

Referință sursă: Qi L și colab "Asocierea între o variantă genetică legată de metabolismul acidului glutamic și boala coronariană la persoanele cu diabet de tip 2" JAMA 2013; 310: 821-828.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Conform datelor recent publicate de CDC, 14% dintre adulții din SUA au avut diabet în perioada 2013-2016. Dintre aceste cazuri de diabet, peste 30% au fost nediagnosticate.

Terapia de substituție cu testosteron poate ajuta la ameliorarea simptomelor BPOC la bărbați, cu o scădere de peste 9,1% a spitalizărilor respiratorii comparativ cu neutilizatorii mai în vârstă. (Boli respiratorii cronice)

Celulele stem scheletice umane au fost identificate pentru prima dată, ceea ce ar putea deschide calea pentru noi terapii de osteoporoză. (Celula)

Femeile cu obezitate au văzut un risc dublu de incontinență urinară, în timp ce femeile supraponderale au văzut, de asemenea, un risc ușor crescut într-o meta-analiză. "Înțelegerea excesului de greutate și a obezității ca factor determinant al incontinenței urinare ar putea juca un rol în modul în care îi sfătuim pe cei afectați de afecțiune, iar constatările noastre oferă un element de bază pentru a explora în continuare intervențiile stilului de viață pentru prevenirea și gestionarea incontinenței," a sugerat autorul Tayla Lamerton, MA, de la Universitatea din Queensland, într-o declarație. (Recenzii privind obezitatea)

"Phoenix" — un dispozitiv de neuromodulare cerebrală implantat în stomac pentru a trata sindromul metabolic — a fost plasat la primul pacient uman, a anunțat producătorul MedAutonomic.

Aproape toate produsele de iaurt comercializate în Marea Britanie pentru copii conțineau mai mult de 5 grame de zahăr la 100 de grame de iaurt. (BMJ Open)

Deficitul de vitamina D, precum și obezitatea pot crește riscul de cancer mamar. "Vitamina D poate juca un rol în controlul celulelor canceroase la sân sau oprirea creșterii acestora. Vitamina D provine din expunerea directă la lumina soarelui, suplimente de vitamina D3 sau alimente bogate în vitamina D," a spus JoAnn Pinkerton, MD, director executiv al Societății de menopauză din America de Nord. (Menopauza)

Substanțele chimice care afectează endocrinul pot afecta animalele de companie la fel ca oamenii. Un nou studiu a constatat că expunerea la PFAS (substanțe per și polifluoroalchil) a fost legată de hipertiroidism la pisici. (Toxicologie și chimie de mediu)

Cercetătorul în dietă și nutriție, Brian Wansink, dr., De la Universitatea Cornell, a avut șase lucrări retrase în această săptămână de la JAMA, JAMA Internal Medicine și JAMA Pediatrics, care nu au putut confirma validitatea studiilor. Wansink a spus acum că se va retrage.

Ultima actualizare 21 septembrie 2018

AstraZeneca a anunțat că testează inhibitorul SGLT-2 dapagliflozin (Farxiga) ca un posibil tratament COVID-19 în studiul de fază III DARE-19. (Reuters)

Noi cercetări de la Glytec sugerează că mortalitatea în spital este mai mult de patru ori la pacienții cu COVID-19 cu diabet și hiperglicemie.

"Persoanele cu diabet care nu au fost încă infectate cu virusul SARS-CoV-2 [care cauzează COVID-19] ar trebui să își intensifice controlul metabolic, după cum este necesar, ca mijloace de prevenire primară a bolii COVID-19," conform ghidului expertilor din Lancet Diabetes & Endocrinologie.

În colaborare cu GenScript, cercetătorii de la Școala de Medicină Icahn de pe Muntele Sinai din New York dezvoltă un anticorp sintetic împotriva SARS-CoV-2 pentru a bloca virusul să pătrundă în celulele pulmonare umane.

Odată cu închiderea școlilor și ordinele de ședere la domiciliu în mijlocul pandemiei, unii experți prezic că obezitatea la copii va fi exacerbată. (ScienceDaily)

Multe cupluri se confruntă cu obstacole în călătoriile lor de creștere a bebelușilor pe fondul anulărilor și întârzierilor tratamentelor de infertilitate în timpul pandemiei. (ASTĂZI)

Deși obezitatea este un factor de risc pentru cazurile mai severe de COVID-19, experții într-un comentariu Nature Reviews Endocrinology au spus că "deoarece datele privind parametrii metabolici … la pacienții cu COVID-19 sunt puține, este necesară o raportare sporită pentru a ne îmbunătăți înțelegerea COVID-19 și îngrijirea pacienților afectați."

Suplimentele care conțin 5-alfa-hidroxi-laxogenină — o alternativă la steroizii anabolizanți — au fost în mare parte etichetate greșit în baza de date a suplimentelor NIH și "conținea o varietate de compuși potențial activi farmaceutic cu efecte imprevizibile asupra sănătății." (Rețea JAMA deschisă)

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Un sistem de învățare profundă a identificat cu precizie retinopatia diabetică printre alte boli ale ochilor la o populație multietnică. Cercetătorii au sugerat că ar putea fi folosit într-un "model de screening complet automatizat" deosebit de util în comunitățile defavorizate. (Jurnalul Asociației Medicale Americane)

American Diabetes Association a lansat cea mai recentă ediție din 2018 a Standardelor de îngrijire medicală în diabet. Unele caracteristici noi includ un algoritm actualizat de gestionare a diabetului, managementul riscului bolilor cardiovasculare și screening pentru tinerii cu risc. (Îngrijirea diabetului)

Toujeo (insulină glargină 300 U / ml) a efectuat la fel ca și insulina degludec la controlul nivelurilor de HbA1c la cei cu diabet zaharat de tip 2, îndeplinind obiectivul principal al studiului BRIGHT, a spus medicul Sanofi. Descoperirile complete din studiul clinic vor fi raportate anul viitor.

Dieta sănătoasă, copii fericiți? Un studiu a constatat o stimă de sine mai mare la copiii mici care au respectat mai bine orientările dietetice sănătoase, precum și mai puține rapoarte de probleme emoționale — ambele independente de starea de obezitate. (Sănătate publică BMC)

Cercetătorii canadieni solicită țării lor să reducă obezitatea, recomandând copiilor o nouă taxă pe băuturile îndulcite cu zahăr și interzicerea comercializării alimentelor nedorite. "Canada nu are taxe pe alimentele nesănătoase, cum ar fi băuturile cu zahăr, chiar dacă dovezile din alte țări sugerează că acestea funcționează. Dacă nu ne mișcăm pe acest front, vom rămâne în urmă," a declarat Lana Vanderlee, dr., de la Universitatea din Toronto, într-un comunicat de presă. (L’Abbé Lab)

Hiperglicemia în timpul sarcinii este legată de o probabilitate mai mare ca bebelușii să dezvolte boli cardiace congenitale și cercetătorii au descoperit că s-ar putea datora faptului că celulele cardiace nu reușesc să se maturizeze corespunzător atunci când sunt expuse la glucoză. "În general, se consideră că mai multă nutriție este mai bună pentru celule, dar aici vedem exact opusul," autorul principal Atsushi Nakano, MD, dr., de la UCLA, a declarat pentru ScienceDaily. (eLife)

În știri similare, nivelurile de ANGPTL8 la începutul sarcinii s-au dovedit a fi foarte predictive ale diabetului gestațional care se dezvoltă în săptămânile 24 până la 28 de gestație. (Diabetologia)

Un nou clasament al celor mai sănătoase state din America (și cel mai puțin sănătos) a plasat Massachusetts pe primul loc, pe baza a 35 de măsuri diferite, cum ar fi rata obezității, fumatul și accesul la asistență medicală. Arkansas, Louisiana și Mississippi au ocupat locurile 48, 49 și respectiv 50. (Clasamente America’s Health)

Fundația Națională pentru Osteoporoză a numit-o pe Elizabeth A. Thompson pentru a o înlocui pe Amy Porter în funcția de CEO.

Proiectarea studiului pentru studiul CREDENCE — Canagliflozin and Renal Endpoints in Diabetes with Establed Nephropathy Clinical Evaluation — a fost publicată săptămâna aceasta. Studiul este de așteptat să se întindă pe 34 de țări de-a lungul a cinci ani și jumătate pentru a evalua canagliflozin pe un rezultat compus pentru reducerea riscului bolii renale în stadiul final, dublarea creatininei serice și decesul renal sau cardiovascular. (Jurnalul American de Nefrologie)

Hipotalamusul joacă un rol important în fertilitate, demonstrat într-un model de maimuță. Neuroestradiolul produs în această parte a creierului a fost o parte vitală a buclei de feedback pozitiv a estrogenului, ducând la eliberarea ouălor din ovare, ceea ce poate ajuta la găsirea de noi metode de control al nașterii sau poate pune în lumină problemele de infertilitate, au sugerat cercetătorii. (Lucrările Academiei Naționale de Științe)